Av. Mustafa İlhan

Rehavet ve Algı

REHAVET VE ALGI

14 mayıs seçimlerinden çok önceden hazırlandığı belli olan bir algı ile facebook da birkaç gündür uğraşıyoruz. Yazdıklarından, ifadelerinden, kullandıkları kelimelerden Fetöcü olduğunu tahmin ettiğim bir gurup kişi “ AK PARTİ GÖNÜLLÜLERİ” adlı guruba çok önceden girip ikinci tur için mevzilenmişler.  Ne yapıyorlar peki algı. Nasıl mı ?

“Reise 10 yıldır oy verdim. Ancak bu kez Hüdapara verdiği destek nedeni ile ikinci turda sandığa gitmeyeceğim” “ Reis çok ayıp ettin. Ben dulum şimdi beni alacak adamın dört karısı mı olacak, ben de sandığa gitmiyorum” “Reisim terörist Hüdapara destek verdi ben de protesto için ikinci tura katılmayacağım “ “ Reisim sen nerde olsa kazanırsın ben hüdapara tepki nedeni ile sandığa gitmeyeceğim “ v.s. yüzlerce yazı paylaşılıyor. Yazılanların altına da bilinçli olarak onlarca kişi bu yazılanlara destek veren yorumlar yapıyorlar. Öyle ki sizin itirazlarınıza dahi “sen ak partili değil misin yoksa “ gibi sizi suçlayıcı yazılar yazıyorlar. Buradan da anlaşılıyor ki muazzam bir trol ordusu seferber olmuş. 

Bu gurubun yüzbinlerce beğeneni olduğu düşünülürse yapılmak istenen anlaşılıyor. Amaç rehavete kapılıp,  çok sayıda insanı sandığa götürmemek. Bilhassa ülkücü, milliyetçi kesimi etkilemeye çalışıyorlar.

Ben Milletvekilimiz Şaban Çopuroğlu dahil birçok kimseye durumu bildirdim. Partinin avukatlarını da parti adına şikayette bulunmaları için savcılığa gitmelerini öğütledim. Burada da yazıyorum. İş işten geçmeden tedbir alın.

Rehavet konusuna gelince bizim cenahta nerde olsa seçimi kazanırız, bir benim oyum olmasa da sonuç değişmez türü bir rehavet asla oluşmamalı. Kemal Kılıçdaroğlu için son şans bu seçim. Hile, hırsızlık dahil her türlü yolu deneyecekler. Bunu da yukarıda yazdıklarımızdan anlıyoruz.

O halde yapılabilecek birkaç hususu anlatmak istiyorum.

Türkiye’de yaklaşık 1 milyon oy iptal edilmiş. Bu oyların yüzde 70 i Cumhur ittifakının oyudur. Nerden biliyorsun derseniz. Benim gözlemlerime göre sandık başlarında 3 kişi millet ittifakından 2 kişi cumhur ittifakından olması gerekirken bazı sandıklarda 1 cumhur ittifakı müşahidi var bazılarında geç kaldığı için o da alınmamıştı. Millet ittifakı o kadar organize olmuştu ki sandık başkanının oyları okurken “ Ak parti “ demesine bile tahammül edemiyorlar ve AKP diye okuyacaksın diyorlardı. Sandık başkanlarının görevlendirilmesi safhasında yaşananları da duyduğum kadar tam bir ihmal olmuş.  Kim ne derse desin ben ilk turda bitecek seçimi sandığa sahip olamadığımız için ikinci tura bıraktığımız kanaatindeyim.

Şimdi de aynı vurdumduymazlık, rehavet, nerde olsa kazanırız duygusu hakim olursa kesinlikle seçimi reis kaybeder.

En büyük yanlışlığımız ise ikinci turda  % 60 alırız diyerek kitlelerin rehavete itilmesi. Hiçbir seçim sonucu önceden tahmin edilemez. İstanbul seçimlerinde 15.000 oya itiraz edip 750.000 oy farkla yenilgi aldığınızı ne çabuk unuttunuz. Bu seçimde de sonuçlar çok yakın. Avrupa’daki 1.800.000 oyun yarısı ikinci tur için sandığa gitmese, deprem bölgesine önceki gibi gitmeler olmasa, siz de kıska dikmeye giderseniz seçimi kayıp edersiniz.

Yukarıda açıklanan ve fetöcülerin yaptığı algıya anında müdahale etmemek de çok büyük bir tehlikeyi barındırıyor. Twitter, facebook gibi sosyal medya platformlarının Amerika’ya bağlı olduğunu düşündüğünüzde seçime günler kala daha ne biçim yalan haber ve algılarla karşılaşacağız Allah bilir.

Bizim de bu algılara cevap verebilecek guruplar oluşturmamız, Cumhuriyet savcılıkları ve emniyetin siber suçlarla mücadele bölümleri ile birlikte çalışmamız gerekir.

            Cumhur ittifakındaki diğer partililerde milletvekili seçimi yok artık işi Ak partililer yürütsün diye geri dururlarsa Türkiye çok şey kayıp eder. Birinci turda ders olsun diye Sinan Oğan’a oy verenleri bire bir ablukaya alalım. Meclis çoğunluğunu elde eden kesime Cumhurbaşkanlığı verilmez ise ülkede meydana gelecek ekonomik kaos ve çöküntüye dikkat çekmek gerekir.  Muharrem İnce taraftarı, Atatürkçü, milliyetçi CHP lilere de Kılıçdaroğlu’dan kurtulmak için son şans olduğu teması işlenmeli.

            Şimdi konu ikinci tur. Eleştirinin rehavetin sırası değil. Bunlar ikinci turdan sonra.

            Allah’a emanet olun.

                                                                                   Av. Mustafa İlhan
                                                                                   Kayseri Strateji Derneği Başkanı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri