AFİFE BETÜL

MİRAÇ VE ÇOCUK

Miraç ve Çocuk

Bugün Miraç Kandili.. Çocuklarımıza bu mucizevi olayı nasıl anlatıyoruz?

Allah Peygamber Efendimize bir gece Burak adında bir at göndermiş. Burak hızlı giden demek. Peygamberimiz Burağa binmiş, Mescidi Haram’dan ( Kabeden ), Mescidi Aksaya çok kısa bir sürede varmış. Orada kendinden önce yaşayan birçok peygamberi görmüş ve onlara imam olup namaz kıldırmış. Sonra da göğe doğru yükselmiş. Orada Rabbimizle konuşmuş. Namazda okuduğumuz Tahiyyat duasının sözleri Allah’la Peygamberimiz arsındaki konuşmadır. Allah, Peygamber Efendimize ve bütün müminlere 3 hediye vermiş. Birincisi 5 vakit namaz, ikincisi Bakara Suresinin Emenarrasülü ayetleri üçüncüsü cennet müjdesi...

Akülü araba, ağlayan bebek, yiyecek giyecek şeyler değil.. Allah’ın hediyeleri asla bozulmaz asla bitmez. İnsana hep huzur veren yolunu doğrultan hediyeler.

Sonra Peygamberimiz tekrar Mescidi Aksa’ya inmiş, Burağa binip Kabe’ye geri dönmüş. Evine geldiğinde yatağı sanki daha az önce kalkmış gibi sıcacıkmış. Yani bu olay o kadar kısa belki bir göz açıp kapayıncaya kadar olup bitmiş. Çünkü Allah isterse zamanı durdurur zamanı genişletir zamanı çoğaltır. İsterse de daraltır.

Efendimiz demiş ki, Rabbiyle konuşmak isteyen namaz kılsın. Namaz müminin miracıdır! Eğer biz de istekli hevesli dikkatli bir şekilde namazımızı kılarsak sanki Rabbimizle konuşmuş gibi olacağız. Messi’yle telefon görüşmesi yapsanız onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleseniz, o da gülse memnun olsa tüm maçlarını izlediğinizi anlatsanız, size futbol oynarken uygulayabileceğiniz bir kaç taktik verse nasıl heyecanlandırdınız, bir düşünün. O anın mutluluğu günlerce hatta aylarca sürerdi belki. Namazda Allah’la yani hem bizi hem tüm varlığı yaratan biriyle görüşüyoruz. Üstelik O ki sizin her şeyinizi biliyor ihtiyacınızı giderebilir bir ay değil bir ömür sizin mutlu olmanızı sağlayabilir. Onunla görüşmek konuşmak daha heyecan verici ve güzel olmaz mıydı?

Spiderman bileğinden ip çıkararak bir binadan diğer binaya uçuyor. Çocuklarımız filmde izleyip buna inanıyorlar hatta o kadar ki gerçek hayatta da kostümünü giyerek evde bir koltuktan diğerine zıplayarak onu taklid ediyorlar. Peki Miraç olayına ne kadar inanıyorlar biz ne kadar inanıyoruz? Örümcek adam film karakteri, gerçekte böyle biri yok, böyle mucizevi yetenekleri olan biri yok. Bu uyduruk kişiyi bize o filmi yazan söylüyor. Ama Peygamber Efendimiz kesinlikle Kabe’den Mescidi Aksaya gitti ve yükselip Rabbiyle konuştu. Çünkü bu bilgiyi bize Allah veriyor. Allah’ın verdiği bilgi en hakiki bilgidir.

"Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir." İsra Suresi 1.ayet

Miraca gözlerimizle görmüş gibi iman ediyor, eğer hakkını vererek namazlarımızı kılarsak Miracımız olacağına inanıyoruz.

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun! Namazlarınız  Miraç Olsun!

(Çocuğunuzun yaşına anlayış seviyesine göre bazı yerleri çıkarmanız değiştirmeniz gerekebilir. Her yaşa uygun bir anlatım tarzı vardır Fıtrat üzere yaratılmış evlatlarımız HAKİKATİ anlamaya meyyaldir.)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri