Mustafa Küçüktepe

Baharı Beklerken

BAHARI BEKLERKEN

                                                                                                                        www.mustafakucuktepe.com

Kıştan sonra baharı beklemek, ayrılıktan sonra vuslatı beklemek, hastalıktan sonra şifayı beklemek, askerlikten sonra tezkereyi beklemek, zifiri karanlıktan sonra seheri beklemek, oruçtan sonra iftarı beklemek, ramazandan sonra bayramı beklemek zordur, sabır işidir. Beklemenin sonu, sonuçları güzeldir.

Bahar mevsimi gibi var mı? Bu yüzdendir ki divan şairleri yalnızca bahara medhiyeler düzmüş. Dilimize ilkbahar olarak girmeden önceki ismi nev bahar imiş. İşret mevsimi, gül mevsimi, şarap mevsimi diye nitelendirmişler. Baharı bir çok güzelliğe benzeterek nice sanatlar koymuşlar ortaya.

Özlüyor insan baharı, sevgilisini özler gibi. Çok özlüyor. Kışın güzelliğini de seviyor ama yine de özlüyor. Ben özlüyorum çokça. Yeryüzünün beyaz gelinliğini sevsem de karlarla oynamayı, karda yürümeyi, kartopu oynamayı sevsem de baharı özlüyorum. Bu özlem bildik özlemlerden değil. Yıllarca hasret kalmış sevdiğini beklemek gibi, yeniden doğmak gibi. “BİR BEKLENTİDİR İÇİMDEKİ BAHAR” adlı şiirimdeki dizeler gibi.

“yüreğimde yeni baharın sancısı var

kokuları saçılıyor çiçeklerin şimdiden

bir beklentidir

asılan ve kaybolan gençliğime

bir ürperti değil asla

bir umut sancısıdır

kalbim kaynayan bir tandır gibi

çılgın bir rüzgar gibi

ellerim bir yaprak gibidir savrulan

Leyla' nın yüzü gibi

aklım Yusuf' un aklı gibidir

bekleyen bir Eyyub gibi

yüreğimde bir alev var yakan kavuran

yeni doğan güneş gibi

beyaz bir sayfa gibi

yüreğim evet yüreğim

seninle yeni bir bahara gebedir”

Yüreğim baharla alevlenir,  çiçeklerle süslenir,  kokularla bezenir. Beklemek yeni sayfalar açmaktır biraz da, alevlendirmektir sevdayı, duyguları coşturmaktır. Ayrı bir sevdadır içimde baharı beklemek. Yeniden doğmayı beklemek gibi,  hayatı canlı tutmak gibi. Eyyub’un beklediği gibi beklemektir. Leyla’nın sesini duymak gibi, yeryüzüne haykırmak gibidir. Bir başkadır baharı beklemek. Yeni ümitlere gebedir yenibahar. Beklerken birden gelecek. Aniden gelecek. Sabretmeye değecek bekledikleriniz.

2 Yorum

Havva Erkılıç

Havva Erkılıç

11 Nisan 2020
Yüreğinize sağlık Mustafa hocam

Sakin Yıldırım

Sakin Yıldırım

12 Nisan 2020
Şiiriniz de yazınıza ayrı bir tat katmış, yüreğinize sağlık.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri