AV. MUSTAFA İLHAN

-YENİ- BELEDİYELER VE GENÇLİK

            BELEDİYELER VE GENÇLİK

Lokanta ve kafelerde fiyatların anormal derecede artması üzerine tüm işyerlerine fiyat listesi asma zorunluluğu getirildi. Bu gelişme sonrası hiç değilse neyi kaça yiyeceğimizi bilerek ona göre sipariş verme tedbiri alınmış oldu.

Tabii bu yeterli olmadı. Bu kez birileri “boykot” çağrısı yaptı. Pek talep görmedi. Sonuç da alınmadı.

Cebinde cüzi biraz harçlığı olan gençlerin 300 -500 liralık menüleri yeme içmeleri imkânsız hale geldi. Tabii bu durum gençleri isyan noktasına getirdi ve tepkiyi seçimlerde gösterdiler.

Nüfusumuzun yarıya yakını gençlerden oluşuyor. Ne yazık ki bu gençler bizimle aynı düşünmüyor. Onlar için dava, vatan, millet, ülkü v.s. ikinci planda. Onlar ceplerindeki ile midelerine gidene bakıyorlar.

Gençlerden bir şey saklamak, kandırmak, yönlendirmek imkânsız hale gelmiş durumda. Ellerinin altındaki sosyal medya yoğurda siyah dese inanacak durumdalar. Beyinleri yıkanıyor. Onlara çiçek böcek vatan milletten, din diyanetten önce geliyor. Dünya vatandaşlığı peşinde koşan mankurtlar olmuşlar. Yaşanan tüm olumsuzlukları iktidara yüklüyorlar. Sosyal medya onlara hep bardağın bir tarafını gösteriyor.

Ne yapmalı. Bu işin iki çözümü mümkün ya Kuzey Kore’de olduğu gibi bir diktatörlükle sosyal medyayı kendi ideoloji dışında yasaklayıp tek tip insan yetiştirmek ya da fikri hür, vicdanı hür, vatanını seven, Allah’a bağlı gençler için bir şeyler yapmak.

Yazılarımda genellikle problemle birlikte çözüm yolları da tavsiye etmekteyim. Belki yazılarım çok da okunmuyor olabilir. Ancak birisi alır da dağarcığının bir kenarına not eder bir gün bu bilgiyi kullanır diye yazıyorum.

Tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın talimatı ile millet bahçeleri oluşturulmuş durumda. Buralar gerçekten millet bahçeleri mi?  Belediyeler millet bahçelerini, gençlik merkezlerini v.s. yapıyorlar. Burayı gelir kaynağı olarak görüyorlar. İhaleye çıkarıp yüksek meblağlarla işletmesini kiraya veriyorlar.  Kiralayanlarda kiranın verdiği baskı ile hizmetlerine astronomik fiyatlar istiyorlar. Buraları millete hizmet etmek yerine millete kazık atma yerine dönüşüyor.

Bunu yapacakları yere kendisi işletse, hizmeti ucuza sunma konusunda ihale yapsa, iş için kapısını aşındıranlara iş imkanı sağlasa, hizmetten faydalanacaklara da ucuz hizmet sunsa ne olur. Gençler izbe kafe köşelerinde buluşmak zorunda kalmazlar. Uyuşturucu gibi belalardan uzak kalırlar. O ildeki belediye başkanına minnet duyarlar. Harçlıklarının yeteceği bir şekilde hizmetten faydalanırlar. Burada bedava wifi hizmetinden faydalanırlar.  Sosyal aktivitelerle gençlerin kapalı ortamlarda sosyal medyanın esiri olması yerine sosyalleşirler.

Son seçimlerde belediye başkanları emeklilere ve gençlere hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekleri vaatlerde bulundular. Bunları yapacaklarına gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı kalacağı hizmet içi eğitim ve kurslarla iyi yetişmeleri sağlanmalıdır. Kayseri’deki üniversite gençliği nerede? Talas’ta kafelerde ya da sosyal medyada oyun peşinde. Biz gençliğimizde sosyal olayların ve gösterilerin merkezinde olurduk. Şimdikiler yanımızdan gülerek geçiyor ve bize acıyan gözlerle bakıyorlar. Böyle olacağına ödüllerle, yarışmalarla, panellerle onları sosyal hayatın içine çekebilsek olmaz mı?

Belediye başkanları biz nerede hata yaptık da gençleri kaybettik diye düşünmeye başlasanız iyi olur. Yeni fikirler üretin. Gençleri sosyal hayatın içine çekin. Ben olayım bu günden itibaren hiçbir zenginin düğününe gidip görüntü vermem. Her hafta birkaç fakirin düğününe eşya v.s. ile katkıda bulunarak onların nikâhını kıyarım. Evlenemeyen yoksullara mutlaka yardım ederim. Köşk mahallesine değil de Belsin ’den Eskişehir bağlarından ilk yenilikleri yaparım. Köylere yol, su, kanalizasyon yanında düğün salonları, taziye evleri, spor sahaları yaparım.

Deprem konusunda mutlaka bir dönüşüm programı yaparım. Benim ve benimle çalışanların mal varlığını şeffaf ve anlaşılır bir şekilde açıklarım. Anormal bir durum varsa kimseye bir şey söylemeden istifa ederim.

Konuyu dağıttığımın farkındayım. Ancak bu son saydıklarım da gençler için idol olur. Sağlıklı yetişmelerini ve aile ortamında kalmalarını sağlar.

Allah’a emanet olunuz.

                                                                                              Av. Mustafa İlhan
                                                                                              Kayseri Strateji Derneği Başkanı

1 Yorum

Veli demir

Veli demir

23 Nisan 2024
Teşekkür ederiz başkanım Gençliğin bittiği yerdeyiz Konu edip gündemde tuttuğumuz için çok teşekkür ederiz

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri